Volledig scherm
V.l.n.r.: Wadah, Suhiel, Hasib en Faez bereiden het eten, met vooral veel verse groenten en specerijen, in woongemeenschap De Wonne. © Bert Kamp

Syriërs bereiden gerecht voor bewoners De Wonne Almelo

ALMELO - Bewoners van De Wonne in Almelo hebben geluk. Zij gaan zaterdag genieten van een gerecht bereid door vier Syrische mannen uit het asielzoekerscentrum.

De Wonne biedt onderdak aan mensen die dat door welke voor oorzaak dan ook even niet hebben. Ze mogen maximaal negen maanden blijven. De momenteel negen bewoners van De Wonne genieten op zaterdag volop van de gerechten die Wadah, Suhiel, Faez en Hasib in de keuken bereiden. Dat zegt kerngroeplid Heileen Holman van de woongemeenschap aan de Arendboersweg. "Ik heb zelf ook al meegegeten en het is werkelijk heerlijk. We beginnen met soep en dan volgt vaak een heerlijke ovenschotel met kip, veel groenten en specerijen. Het smaakt voortreffelijk en we merken dat het viertal ook veel plezier heeft in het bereiden van de maaltijden", aldus Holman.

Waardering
"Ik wilde graag ergens in de keuken werken, mijn vak weer oppakken en in De Wonne ga ik elke zaterdag met veel plezier aan de slag. Ik bereid wel gerechten die ik vanuit mijn vaderland ken. De Syrische keuken lijkt veel op de Turkse. We doen veel met groenten en specerijen. Ik vraag Suhiel geregeld om nog wat kruiden en specerijen uit de Turkse winkel te halen, want in de Nederlandse supermarkt vind je die niet. We krijgen overigens niets dan complimenten over de gerechten en dat geeft ons veel voldoening", zegt Wadah. Voor de 41-jarige Suhiel uit Damascus, nestor Faez (54) uit Al Hasakah en de 18-jarige Hasib uit het Afghaanse Mazar-e-Sharif geldt hetzelfde. Ze zijn erg blij met de waardering die ze krijgen van de mensen in De Wonne.

Tubantia gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement  

Almelo e.o.