Volledig scherm
© iStock/Thinkstock

Taakstraf lonkt voor Almelose dames na mishandeling

ALMELO - De kans is groot dat Selina de S. en Amal D. een taakstraf van honderd uur moeten uitvoeren, omdat zij een andere vrouw zouden hebben mishandeld in Almelo. Dat hoorden de twee dames, allebei 21 jaar oud, vrijdagmorgen in de rechtbank van Almelo.

Politierechter Huisman deed nog geen officiële uitspraak omdat zij betere getuigenverklaringen wil hebben.

De ruzie was op 26 januari van dit jaar. De S. en D. reden samen in een auto door Almelo, toen er plots een dame midden op de weg stond. D. kende haar niet, maar het was een bekende van De S. „We hebben een slechte verstandhouding met haar. Dat komt omdat ze mijn familie veel pijn doet. Zo heeft ze onder meer mijn neefje gepest en mijn nichtje geslagen”, legde De S. uit.

Volgens de twee verdachten wilde de vrouw niet van de weg gaan, waarna de zwangere De S. uitstapte. „Toen ze één stap buiten de auto zette, vloog die vrouw mijn vriendin in de haren”, zei D. „Ik kan niet aanzien dat iemand mijn zwangere vriendin in elkaar slaat, dus heb ik ze uit elkaar gehaald. Meer is er niet gebeurd.”

De verhalen van de getuigen zijn heel anders. De S. en D. zouden zijn begonnen en de dames zouden wel degelijk hebben gevochten. Aan de hand van die verklaringen, eiste de officier van justitie een taakstraf van honderd uur, met daarnaast een voorwaardelijke celstraf van twee weken.

„Helaas zijn de vier getuigen goede bekenden van het slachtoffer”, zei politierechter Huisman. „Daarom wil ik eerst zeker weten wat er is gebeurd. We moeten dichter bij de waarheid komen. Dat zegt niet dat ik jullie verhaal geloof, maar ik was er niet bij. Voor mij is het nu onduidelijk.”

De zaak is aangehouden.

Almelo e.o.