De taptoe in het stadion van Heracles krijgt dit jaar geen zesde editie.
Volledig scherm
De taptoe in het stadion van Heracles krijgt dit jaar geen zesde editie. © Cees Elzenga / hetoog.nl

Taptoe in stadion Heracles medio juni ook al geschrapt

ALMELO - De Almelose Taptoe, die voor zaterdag 13 juni op de rol stond, gaat niet door. Hoewel voor evenementen na 1 juni nog geen officieel verbod geldt  heeft de organisatie het festijn in het stadion afgeblazen in verband met de coronacrisis.

Parachutisten

Voor de zesde editie van de taptoe waren tal van muziekkorpsen uit het hele land vastgelegd. Parachutisten en een paramilitair korps zouden het evenement meenemen in de de entourage van 75 jaar bevrijding. Een streetparade in de binnenstad zou in de avonduren worden gevolgd door een spektakel in Erve Asito.

Stadion

Korpsen hebben aangegeven alleen al in de voorbereiding vast te lopen. Bovendien is niet duidelijk of het stadion van Heracles beschikbaar is. Wellicht worden er dan uitgestelde wedstrijden gespeeld. De Almelose taptoe is verplaatst naar medio 2021.

  1. In deze ongekende crisis verdienen autoriteiten steun van de bevolking
    PREMIUM
    COLUMN

    In deze ongekende crisis verdienen autoritei­ten steun van de bevolking

    Natuurlijk is de verleiding groot om op dit podium enkele kritische kanttekeningen te plaatsen bij de omstreden vergadering van de Almelose gemeenteraad afgelopen maandag. Een kwartier nadat het kabinet op strenge toon alle samenkomsten verbood, dook het Almelose stadsbestuur met twintig man de raadszaal in. Mocht dat wel? Het kwam over als slecht voorbeeld en verwarrend signaal richting de burgers. Er werd zelfs aangifte gedaan.

In samenwerking met indebuurt Almelo

Almelo e.o.