Volledig scherm
Illustratie: Joyce Rothman

Tattoo in gezicht verraadt overval-broers uit Almelo

ALMELO/WIERDEN. Jordy V. (22) uit Almelo heeft zichzelf verraden door met een opvallende tattoo in zijn gezicht zwarte mutsen te kopen. Hij werd naderhand aan het getatoeëerde woord 'cash' herkend door de medewerker van een motorzaak.

Gemaskerd met die mutsen overvielen Jordy en zijn broer Matthias (28) donderdagavond 3 maart de Coop-supermarkt in Wierden.

Doodsangst
Officier van justitie Sandra Leusink eist vijf jaar cel tegen beide recidivisten, ook omdat ze jonge medewerkers doodsangst hebben bezorgd. Bij een wilde achtervolging na de overval ramde een politiewagen de auto van de oudste V. Zijn gehuurde Toyota met gestolen kentekenplaten sloeg twee keer over de kop. Matthias brak zijn sleutelbeen. Zijn jongere broer werd op straat aangehouden. In bosjes vond de politie een gedumpte sporttas met de volledige buit, bijna 10.000 euro.

Stroomstootwapen
Bij de overval aan de Hexelseweg, vlak voor sluitingstijd, gebruikten de gemaskerde V.'s een mes en een stroomstootwapen. De bedrijfsleider en een jonge caissière werden naar een kantoor gedwongen en moesten de kluis openen. Door het tijdslot duurde het langer voor die open ging, waardoor de oudste overvaller in paniek raakte. De jongste wilde wachten tot hij geld kreeg.

Bivakmutsen
In haar slachtofferverklaring maakte de medewerkster de impact duidelijk. ,,Als ik op tv mensen met bivakmutsen zie, komt alles terug.'' Zij vorderde 280 euro voor psychische hulp en 825 euro smartengeld. De bedrijfsleider diende geen claim in.

Verslaving
De V.'s liepen in de proeftijd van een gewapende overval in 2012. Jordy, die zich nu beroept op z'n zwijgrecht en niet meewerkt aan nader onderzoek, kreeg daarvoor drie jaar cel. De aan cocaïne verslaafde Matthias, die wilde meewerken aan een behandeling, werd veroordeeld tot drie jaar waarvan tien maanden voorwaardelijk. De aanklaagster wil dat hij nu ook die straf uitzit.

Officier Leusink houdt het duo ook schuldig aan een inbraak in het Avia-tankstation in Geesteren. Daar werden op 3 februari sigaretten gestolen.
Vonnis: 5 juli.

Almelo e.o.