Volledig scherm
Een overzicht van alle wegwerkzaamheden in Almelo op het moment © Wegwerkmeldingen Overijssel

Tegenvallende wegwerkzaamheden in Almelo

ALMELO - Er wordt in Almelo letterlijk en figuurlijk aan de weg getimmerd. Op veel plekken in de stad zijn op dit moment wegwerkzaamheden. Met her en der diverse tegenvallers.

Zo is er bij de renovatie van het brugdek aan de Berlagelaan een tegenvaller ontdekt. "Er is meer schade aan het betondek dan verwacht", zegt Henrie Wolf van de gemeente Almelo. "Toen de bovenste laag eraf was, bleek de schade daaronder ernstiger dan voorspeld. We hadden de werkzaamheden in de stad strak achter elkaar gepland, maar dat loopt zo in de soep."

De werkzaamheden aan de Berlagelaan hadden eind oktober klaar moeten zijn. Dat wordt nu rond kerst. "Daardoor hebben we het project aan de Soeteman in twee fasen moeten verdelen." De tweede fase wordt pas in 2017 aangepakt.

Grootschalig onderhoud
Ook ter hoogte van de Noordikslaan (van de rotonde Kolthofsingel tot aan de Plesmanweg) zit het tegen. De klus is daar nog niet geklaard en de kruising van de Plesmanweg-Kolthofsingel kan pas volgend jaar worden aangepakt. Verder zijn in Almelo op verschillende plekken grootschalige werkzaamheden bezig zoals bij de Violierstraat en de Vriezelaan. Deze projecten duren nog zeker tot eind van het jaar. Het onderhoud aan de hoofdrijbaan van de Ootmarsumsestraat wordt vandaag afgerond.

Klik hier voor een compleet overzicht van alle werkzaamheden in Almelo en de precieze duur.

Almelo e.o.