Volledig scherm
© Thinkstock

Thuisgenoten levert straks huishoudelijke hulp in 13 Twentse gemeenten

ALMELO - Thuiszorgaanbieder Thuisgenoten mag volgend jaar huishoudelijke hulp leveren in dertien Twentse gemeenten. Voor het eerst wordt de organisatie van directeur Jan Torny in 2018 ook actief in Hengelo.

Thuisgenoten nam eerder dit jaar BTKZorg in Hengelo over. Torny bevestigt dat het gaat om een voorlopige gunning. Woensdag is de uitslag van de aanbesteding pas definitief. Tot en met vandaag kunnen aanbieders die geen werk krijgen aanbesteed, bezwaar maken.

Contractverlenging

De aanbesteding is op touw gezet door alle Twentse gemeenten, op één na. Rijssen/Holten regelt als enige een eigen aanbesteding voor de huishoudelijke hulpen. Het werk door de 13 gemeenten wordt voor de duur van een jaar gegund. Het contract kan vervolgens nog vijf jaar worden verlengd.

In Almelo, waar het hoofdkantoor van Thuisgenoten is gevestigd, mag de thuiszorgaanbieder samen met 9 andere aanbieders aan de slag, zegt Torny.

Gesprekken

Zijn bedrijf wil na woensdag in gesprek met partijen die de hulp dit jaar nog wel aanbieden, maar dat vanaf januari niet meer mogen. Concreet wordt de overdracht besproken. Jan Torny: ,,De keuze is altijd aan de cliënt en de medewerker zelf. Een voordeel voor personeel kan zijn dat hun complete arbeidsvoorwaarden worden overgenomen.’’

De aanbesteding is voorbereid door de organisatie Samen 14. Donderdag wordt de definitieve uitslag van de aanbesteding bekend, aldus een woordvoerder. 

Almelo e.o.