Er gelden strenge regels voor bezoekers en handelaren op de Almelose markt.
Volledig scherm
Er gelden strenge regels voor bezoekers en handelaren op de Almelose markt. © Lars Smook

Tijdelijke tweede markt in binnenstad Almelo om meer handelaren plekje te geven

ALMELO - Er komt vanaf deze zaterdag (4 april) een tweede kleine warenmarkt bij in het centrum van Almelo. 

De markt wordt ingericht in de Rosa Luxemburgstraat op enige afstand van de andere warenmarkt op het Marktplein en Waagplein. Zodoende kunnen de handelaren aan de veiligheidsregels voldoen die door de coronacrisis zijn ingesteld. 

Het is de bedoeling dat de tweede Almelose markt ook op zaterdag en donderdag in de binnenstad te vinden is. 

Tien marktkramen

Met de goedkeuring voor de tweede markt komt de gemeente Almelo tegemoet aan de wensen van de Stichting Weekmarkten Almelo (SWA). Door de strenge maatregelen mocht de huidige markt uit niet meer dan tien marktkramen bestaan, waardoor flink wat handelaren buiten de boot vielen. 

De marktmeester moest de afgelopen donderdag en zaterdag loten voor wie er op de markt mocht en wie niet.

Diezelfde regels zijn van toepassing op de tweede markt, waar maximaal tien marktkramen in levensmiddelen mogen staan, zodat bezoekers en verkopers voldoende afstand van elkaar kunnen nemen.  

Strenge regels

De gemeente Almelo heeft de SWA opgedragen streng toe te zien op de regels. Volgens het lokale bestuur moet een markt in deze tijden een rustige locatie zijn, waar inwoners op een veilige manier levensmiddelen kunnen inkopen. 

  1. Overvallers maken pizza margherita buit in Enschede: celstraffen voor beide daders

    Overval­lers maken pizza margherita buit in Enschede: celstraf­fen voor beide daders

    ALMELO/ENSCHEDE - Djo E. (22) uit Enschede is veroordeeld tot een celstraf van 20 maanden waarvan 4 voorwaardelijk omdat hij op 2 januari dit jaar een pizzakoerier beroofde in zijn woonplaats. Ook moet E. nog een openstaande voorwaardelijke celstraf van drie maanden uitzitten. Voor mededader Ariel M. (20) waren de Almelose rechters milder, hij kreeg 10 maanden jeugddetentie waarvan 167 dagen voorwaardelijk.

In samenwerking met indebuurt Almelo

Almelo e.o.