Volledig scherm
© Thinkstock

Time-out voor gymdocent Het Noordik in Almelo na incident met leerling

ALMELO - Een docent lichamelijke opvoeding van CSG Het Noordik aan de Noordikslaan in Almelo is tijdelijk vrijgesteld van arbeid na een incident met een leerling op maandag 3 oktober. De leerling voelde zich bij het incident onheus bejegend door de docent.

Scholieren zeggen dat de leerling zich racistisch tegenover de docent uitliet waarop die een klap uitdeelde. Bestuurder Inge Sterenborg van Het Noordik wil niet kwijt wat er die maandag precies gebeurd is. „Maar het is een feit dat de leerling zich onheus bejegend voelde en daarom zijn we een onderzoek gestart.”

Aangifte
De leerling heeft aangifte van mishandeling gedaan. Ook de politie doet onderzoek. In afwachting van de uitkomst van het onderzoek door de school zit de docent al drie weken thuis. Sterenborg verwacht het resultaat volgende week. De docent is niet op non-actief gesteld, benadrukt Sterenborg. „Dat zou suggereren dat wij hem al beschuldigen.”

Uitval
Door de afwezigheid van de docent en de afwezigheid van een andere gymdocent vanwege persoonlijke omstandigheden zijn er voor de herfstvakantie diverse gymlessen uitgevallen. Dat dreigt ook deze week te gebeuren. Volgens Sterenborg wordt dit probleem op korte termijn opgelost.

Almelo e.o.