Volledig scherm
© Almelo

TMZ bouwt na bouwvak in Weggeler

ALMELO - Trivium Meulenbelt Zorg (TMZ) verwacht in augustus, na de bouwvak, te beginnen met de bouw van een woonzorgcentrum in het Weggeler. De grondoverdracht met de gemeente gaat ergens in de komende weken plaatsvinden en daarna kan TMZ de bouwvergunning aanvragen.

In het Weggeler, naast de plek waar Almelo Nouveau ontwikkeld wordt, gaat TMZ een woonzorgcentrum bouwen van vier bouwlagen. Er komen 26 2-kamerappartementen voor mensen met een lichamelijke beperking en 52 1-kamerappartementen voor mensen met dementie. Op de beganegrond komen verschillende voorzieningen voor mensen uit de wijk.

In het woonzorgcentrum in het Weggeler is plaats voor nieuwe bewoners, maar het is ook de bedoeling dat mensen uit het Meulenbelt verhuizen naar Weggeler, zegt bestuursvoorzitter Peter Weda van TMZ. „In het Meulenbelt zijn nog veel kamers met twee bedden. Het is de bedoeling dat ook daar in de toekomst elke bewoner een eigen kamer krijgt. Om dat voor elkaar te krijgen, moeten er 120 mensen verhuizen.”

  1. Horecabroers winnen Energiek Almelo Award

    Horecabroers winnen Energiek Almelo Award

    ALMELO - Ze zetten de stad op de menukaart en zorgen daarmee voor een verlevendigd straatbeeld. Het is een citaat uit het juryrapport bij de Energiek Almelo Award 2017. De ondernemersprijs is gewonnen door Gabriël (r.) en Stefan Urucoglu. De prijs is woensdagmiddag in het Theaterhotel uitgereikt door voorzitter Pieter Mulder van het ondernemerscollectief. De broers Urucoglu zijn eigenaren van restaurant Kreta en café 't Hookhoes. "Onvermoeibaar en vol ideeën hebben ze van hun horecagelegenheden iets bijzonders gemaakt", aldus de jury. De prijs onderstreept ook het sociale hart van de ondernemers. "Door het organiseren van allerlei evenementen zorgen zij er ook voor dat Almeloërs die het minder hebben getroffen een zetje in de rug krijgen."

Almelo e.o.