Volledig scherm
Erna Futselaar is een van de deelnemende kunstenaars

Toch weer kijken in keuken Almelose kunstenaars

ALMELO - Een kijkje in de keuken van de kunstenaar; het kan ook dit jaar in Almelo. Dankzij een doorstart van de Atelierroute. In het eerste weekend van november kunnen kunstliefhebbers hun hart ophalen.
Een jaar geleden leek het einde van de Ateliersroute nabij. De gemeente draaide de subsidiekraan dicht, organisatoren wilden er mee stoppen. De nieuwe stichting Open Ateliers Almelo geeft toch een vervolg aan het artistieke evenement. Dat is mogelijk doordat er aansluiting is gevonden bij het landelijk atelierweekend van de Stichting Kunstweek, laat de organisatie weten.
Dertig kunstenaars uit Almelo en omgeving openen op zaterdag 5 - en zondag 6 november hun atelier voor publiek. Zo is het ontstaan van uiteenlopende creaties te zien. Een fietsroute van circa vijftien kilometer langs de deelnemende kunstenaars is onder meer verkrijgbaar bij de bibliotheek.
Ter gelegenheid van de doorstart wordt zaterdag 5 november een graffiti van rapper Emar Reinita onthuld op de hoek Trompstraat-Westerdokstraat. Meer info: www. openateliersalmelo.nl

Almelo e.o.