Volledig scherm
De kans dat de Havenpassage binnenkort wordt gerenoveerd is een stuk kleiner geworden. © Annina Romita

Toekomst van Havenpassage Almelo onzeker

ALMELO - De kans is groot dat de Havenpassage voorlopig niet wordt gerenoveerd, nu Albert Heijn onlangs aankondigde daar te vertrekken. De gemeenteraad heeft besloten dat de renovatie pas mag beginnen als 70 procent verhuurd is.

Met het wegvallen van de supermarkt is die opgave nog groter geworden. Dat meldt het college van B en W aan de gemeenteraad. De raad vroeg om meer duidelijkheid na het nieuws over het vertrek van AH, maar veel duidelijkheid kan het college niet verschaffen. Behalve dan dat er niets gebeurt zolang niet 70 procent verhuurd is.

De gemeente zet er de komende tijd op in meer ondernemers enthousiast te maken voor een plek in de Havenpassage, bijvoorbeeld met een nieuw concept en ontwerp.

  1. Horecabroers winnen Energiek Almelo Award

    Horecabroers winnen Energiek Almelo Award

    ALMELO - Ze zetten de stad op de menukaart en zorgen daarmee voor een verlevendigd straatbeeld. Het is een citaat uit het juryrapport bij de Energiek Almelo Award 2017. De ondernemersprijs is gewonnen door Gabriël (r.) en Stefan Urucoglu. De prijs is woensdagmiddag in het Theaterhotel uitgereikt door voorzitter Pieter Mulder van het ondernemerscollectief. De broers Urucoglu zijn eigenaren van restaurant Kreta en café 't Hookhoes. "Onvermoeibaar en vol ideeën hebben ze van hun horecagelegenheden iets bijzonders gemaakt", aldus de jury. De prijs onderstreept ook het sociale hart van de ondernemers. "Door het organiseren van allerlei evenementen zorgen zij er ook voor dat Almeloërs die het minder hebben getroffen een zetje in de rug krijgen."

Almelo e.o.