Volledig scherm
© Carlo ter Ellen

Topman Jan Albers combineert PSV met TenCate

ALMELO/NIJVERDAL - Jan Albers wordt bestuursvoorzitter van Koninklijke TenCate en treedt terug als voorzitter van de raad van commissarissen. Sinds het afscheid van topman Loek de Vries in april combineerde hij beide functies. Dat riep vragen op bij de centrale ondernemingsraad.

De ondernemingsraad was kritisch omdat de rollen van algemeen directeur en toezichthouder niet met elkaar zijn te verenigen. Albers kiest er nu voor de dagelijkse leiding van TenCate op zich te nemen. In de raad van commissarissen wordt Boudewijn Molenaar (directeur Gilde Buy Out Partners) de nieuwe voorzitter en maakt Fred van Houten (hoogleraar design engineering aan UT) zijn opwachting namens de medewerkers. De benoemingen worden vanmiddag bekrachtigd. Daarmee zijn een half jaar na de overname door een groep private investeerders de posities ingenomen in de top van het textielconcern.

Combineren
Albers (64) nam de afgelopen maanden al de belangrijkste taken over van topman De Vries, die een rol heeft gekregen als commissaris. Hij sprak met veel medewerkers en bezocht verschillende werkmaatschappijen in het buitenland. Albers blijft het bestuursvoorzitterschap van TenCate combineren met de functie van president-commissaris bij voetbalclub PSV.

Duidelijkheid
Voorzitter Wim Meuleman van de centrale ondernemingsraad van TenCate is blij dat er nu duidelijkheid is over de taakverdeling in de directie van het concern en de rolverdeling binnen de raad van commissarissen.

Universiteit Twente
De leiding van TenCate stipt aan dat met de komst van Van Houten er weer een directe verbinding is met de Universiteit Twente. Eerder was Frans van Vught, eveneens afkomstig van de UT, lid van de raad van commissarissen.

Volledig scherm

Almelo e.o.