Volledig scherm
© Marieke Bakker

Topseizoen Heracles Almelo nog een keer herbeleven bij expositie

ALMELO - Meer dan honderd foto's, sjaaltjes en een gebruikt spandoek van Heracles zijn te zien in het Huis van Katoen en Nu. Vanaf vrijdag start een tentoonstelling over het successeizoen 2015-2016 in Almelo.

De 114 foto’s illustreren het afgelopen seizoen van Heracles. Per speelronde drie actiefoto’s, en ‘natuurlijk’ ook van de play-offs. Alleen de bekerwedstrijden zijn weg gelaten „Daar was geen ruimte meer voor.”

Herbeleven
Het Huis van Katoen en Nu is vanaf vrijdag het speelveld voor een expositie over de Almelose club die zo’n prachtig seizoen doormaakte. Dat succes was voor Erwin Lette de reden om in samenwerking met fotograaf Bert Letteboer alle beelden van het afgelopen seizoen tentoon te stellen. „Hier kunnen supporters en stadsgenoten het seizoen nog één keer herbeleven. Iedereen heeft wel herinneringen bij bepaalde wedstrijden, die komen hier terug”, vertelt de voormalig Almeloër.

Trots
Naast de foto’s zijn er nog veel meer verwijzingen naar het vorige seizoen te zien, bijvoorbeeld een spandoek voor succestrainer John Stegeman. „Doelstelling van deze expositie is om de trots in de Almeloër naar boven te halen, want ook al zie je die niet zo vaak, die is er echt wel.”

De opening van de tentoonstelling is vrijdag om 11.30 uur, met onder meer verdediger Wout Droste. De expositie is twee maanden te zien.

Volledig scherm
© Marieke Bakker
Volledig scherm
© Marieke Bakker

Almelo e.o.