Volledig scherm
© Thinkstock

'Trein Arriva bekogeld tussen Hengelo en Almelo'

ALMELO/ZUTPHEN - Vervoerder Arriva stelt een onderzoek in naar een kapotte ruit van een trein. Mogelijk is de ruit maandag gesneuveld toen de trein op het baanvak Almelo-Hengelo is bekogeld met stenen. Door de kapotte ruit zijn de afgelopen dagen verschillende treinen op het baanvak Almelo-Hardenberg uitgevallen. Arriva verwacht dat haar treinen woensdag weer volgens het spoorboekje rijden.

De kapotte ruit werd maandag geconstateerd door een machinist van Arrvia. Toen hij wilde tanken op het spooremplacement in Hengelo zag de machinist dat een ruit kapot was. Ruiten van treinen zijn, net als autoruiten, gemaakt van veiligheidsglas. De kapotte ruit was helemaal gebarsten, maar splinterde niet. Vermoedelijk is de ruit gesneuveld toen de trein vanuit Almelo naar Hengelo reed. Gevaar voor reizigers is er niet geweest omdat de trein op dat moment leeg was. Arriva heeft geen idee hoe de schade is ontstaan, laat een woordvoerder weten. „Mogelijk is het door een boomtak gebeurd.”

'Mogelijk'
Een medewerker van Arriva heeft op het station van Almelo echter tegen collega’s verteld dat de trein op het genoemde baanvak Hengelo-Almelo is bekogeld met stenen. „Dat kan zijn, het is mogelijk”, zegt de woordvoerder in reactie daarop. Arriva kondigt in ieder geval aan een onderzoek in te stellen naar de oorzaak. Mocht daartoe aanleiding zijn dan wordt aangifte gedaan bij de politie.

De trein met de kapotte ruit is inmiddels naar de werkplaats van Arriva in Zutphen gereden. Volgens planning wordt er dinsdag een nieuwe ruit ingezet. De vervoerder verwacht dat de trein woensdag weer kan worden ingezet.

Omdat Arriva maandag en dinsdag een trein miste op het baanvak Almelo-Hardenberg zijn er bussen ingezet.

Almelo e.o.