Volledig scherm
© Rikkert Harink

Trein komt door glad spoor met moeite helling in Almelose tunnel op

ALMELO - Even leek het er op dat de intercity Enschede - Den Haag dinsdagavond Almelo niet zou halen. De trein kwam even voor half zeven stil te staan op de helling van het verdiepte spoor in de stad. “Door gladde sporen had de trein moeite met de helling in de tunnelbak. Waarschijnlijk lagen er bladeren op de rails”, verklaart woordvoerder Lisa Neves Goncalves van NS.

Later zette de machinist de intercity weer in beweging en gingen de deuren toch open bij station Almelo. Maar het einddoel - Den Haag Centraal - werd niet bereikt. Vanwege de opgelopen vertraging reed de trein niet verder dan Deventer. “De vertraging bedroeg 22 minuten. Bij een halfuurs dienst is het dan beter de trein uit de diensregeling te nemen. Dat voorkomt verder oponthoud’’, aldus de NS-woordvoerder.

Overstappen
De passagiers konden in Deventer overstappen in de volgende intercity. Maar moesten daar wel iets langer dan gedacht op het perron wachten. “Want ook die trein had tien minuten vertraging, door een treinstoring’’, aldus de NS-woordvoerder.

  1. Horecabroers winnen Energiek Almelo Award

    Horecabroers winnen Energiek Almelo Award

    ALMELO - Ze zetten de stad op de menukaart en zorgen daarmee voor een verlevendigd straatbeeld. Het is een citaat uit het juryrapport bij de Energiek Almelo Award 2017. De ondernemersprijs is gewonnen door Gabriël (r.) en Stefan Urucoglu. De prijs is woensdagmiddag in het Theaterhotel uitgereikt door voorzitter Pieter Mulder van het ondernemerscollectief. De broers Urucoglu zijn eigenaren van restaurant Kreta en café 't Hookhoes. "Onvermoeibaar en vol ideeën hebben ze van hun horecagelegenheden iets bijzonders gemaakt", aldus de jury. De prijs onderstreept ook het sociale hart van de ondernemers. "Door het organiseren van allerlei evenementen zorgen zij er ook voor dat Almeloërs die het minder hebben getroffen een zetje in de rug krijgen."

Almelo e.o.