Het is nog maar de vraag of ze het stadion wel weer in kunnen begin volgend seizoen, maar de supporters van Heracles tonen zich loyaal.
Volledig scherm
Het is nog maar de vraag of ze het stadion wel weer in kunnen begin volgend seizoen, maar de supporters van Heracles tonen zich loyaal. © BSR Agency

‘Trots’ Heracles verkoopt in één dag meer seizoenkaarten dan vorig jaar in een week

ALMELO – Of er bij de start van het nieuwe seizoen gevoetbald kan worden voor de publiek, valt te betwijfelen. Maar het weerhoudt supporters van Heracles Almelo er niet van hun seizoenkaart massaal te verlengen. Gisteren verkocht de club maar liefst duizend seizoenkaarten.

En dat is veel voor een club als Heracles. „Daar hebben we vorig jaar meer dan een week over gedaan”, jubelt een persvoorlichter van de club. „We zijn hier dankbaar voor en trots op.”

Vorig jaar 7.300 seizoenkaarthouders

Vanaf dinsdagochtend 9.00 uur konden supporters hun seizoenkaart verlengen. Halverwege de dag stond de teller al op 500. Een jaar geleden verkocht Heracles 300 seizoenkaarten op de eerste verkoopdag. Afgelopen seizoen verwelkomde Heracles uiteindelijk 7.300 seizoenkaarthouders in Erve Asito. Met 1000 verlengingen is er nu al een mooi begin, om dat aantal opnieuw te kunnen benaderen.

Oproep van supportersvereniging

Heracles verwacht ook dat de oproep van supportersverenigingen een rol heeft gespeeld. De verenigingen riepen fans vorige week, in aanloop naar de eerste verkoopdag, op tot ‘full support’. „Laten we nu onze handen ineen slaan en onze seizoenkaarten massaal verlengen”, schreven Vak’74, Hart voor Heracles, BWA Vriezenveen, Locals 1903 en BiancoNero. Aan die oproep wordt momenteel voldaan.

Korting

Supporters die hun seizoenkaart voor 9 juni verlengen krijgen vijf procent korting.  Een seizoenkaart bij Heracles is te koop vanaf 151,05 euro.  De club zoekt uit hoe ze ervoor kunnen zorgen dat de seizoenkaarthouders geen duel hoeven te missen als ze er niet bij kunnen zijn in het stadion. Inmiddels is ook de fanshop weer geopend. 

In samenwerking met indebuurt Almelo

Almelo e.o.