Volledig scherm
Yvanka van der Zwaan (links) en Mieke Kosters.

Tv-serie over Almelose vriendinnen op videoplatform Linda de Mol

ALMELO - Op LINDA-tv, een videoplatform van Linda de Mol, is vanaf 28 januari de serie Bitterzoet te zien. De serie is geïnspireerd op de blogs van de oud-Almelose Yvanka van der Zwaan en haar vriendin Mieke Kosters.

‘Bitterzoet, bekentenissen van vrouwen met een fantastisch rotleven’ heet de tv-serie. Het gaat om de verfilming van de alledaagse belevenissen en ervaringen van Yvanka en haar vriendin.

Geen gezeur, meer wijn
Een deel van de verhalen werd afgedrukt in een bijlage van De Telegraaf en in de zomer van vorig jaar werden ze gebundeld in het boek Geen gezeur, meer wijn. „Al snel daarna werden we benaderd door meerdere productiemaatschappijen die er korte filmpjes van wilden maken”, vertelt de 41-jarige Yvanka. Het scenario werd geschreven door Roos Schlikker, de regie is in handen van Idse Grotenhuis en de serie wordt geproduceerd door het team van Talpa dat ook Gooische vrouwen maakte. De actrices Anniek Pheifer, Jennifer Hoffman en Tina de Bruin vertolken de rollen van de drie vriendinnen Anna (42), Caro (40) en Esmee (40).

Afleveringen
In twintig korte afleveringen van zo’n zes minuten worden de belevenissen van de veertigers op hilarische wijze in beeld gebracht. Onderwerpen als Tinder, mindfulness, drank, seks, superfoods en schoolpleinvaders komen voorbij, maar altijd met een glimlach, want ‘alles is leuker als je af en toe om jezelf kan lachen’, is het levensmotto van de twee vriendinnen.

Almelo e.o.