Volledig scherm
De woning in de Palestrinastraat. © Annina Romita

Twee mannen opgepakt na brandaanslag op Almelose woning

ALMELO – Twee mannen zijn opgepakt voor de aanslag op een woning aan de Palestrinastraat. In de nacht van vrijdag op zaterdag werd daar een brandbaar voorwerp naar binnen gegooid. De mannen zijn zaterdagnacht al aangehouden.

Vlak na de explosie zagen buurtbewoners twee mannen wegrennen richting het winkelcentrum. Korte tijd later werden zij opgepakt. Over de identiteit van de mannen en de omstandigheden van de aanhoudingen kan de politie nog niets melden omdat dit het onderzoek kan verstoren. Om deze reden werden de aanhouding ook niet eerder gemeld.

Op het moment van de aanslag was een van de bewoonsters van het huis, een Almelose vrouw van Marokkaanse komaf, alleen thuis. “Mijn kinderen zijn al het huis uit. Mijn man moest onlangs met spoed naar Marokko”, zei ze eerder tegen deze krant.

De woning werd tot maandagmiddag permanent bewaakt. De komende dagen houdt de politie een buurtonderzoek. De politie hoopt zo extra informatie over de brandstichting te vergaren.

  1. Waterboarding? Ook hierdoor raakten 3 docenten in Twente in opspraak
    PREMIUM

    Waterboar­ding? Ook hierdoor raakten 3 docenten in Twente in opspraak

    ALMELO - De scheidslijn tussen wat je als leerkracht wel en niet kunt maken, is flinterdun. Een docent in Almelo raakte deze week in opspraak doordat hij het effect van martelmethode waterboarding demonstreerde in de klas. De rechter draaide deze week de straf die hij kreeg terug, maar de leraar is wel getekend door de hele situatie. Wij zetten drie andere controversiële zaken uit deze regio op een rij, met driemaal een hoofdrol voor de docent.

Almelo e.o.