Volledig scherm
Sonja en Harrie Bekker bereiden zich momenteel op de tweede Vintage + More beurs. © Emiel Muijderman

Tweede editie Vintage + More in Almelo: rekken vol oude schatten

ALMELO - Tweedehands kleding, brocante, kunst en meubels uit het midden van de vorige eeuw. De tweede Vintage + More beurs loopt meer dan een beetje over van al dat moois.  

Sonja Becker voelt zich nog altijd als een kind in een snoepwinkel. Elke dag weer, als ze de deur van haar kledingzaak De Roode Molen opent. De liefde voor vintage kledingstukken zit diep. Een liefde die ze dolgraag deelt. Samen met haar man Harry zet ze aanstaande zondag de tweede editie van Vintage + More in het Stadslab op het Indië terrein. 

Jaloers

Of ze de laatste tijd nog wat fraais gevonden heeft? „Absoluut. Wekelijks komt er wel mooie tweedehands kleding binnen”, zegt de onderneemster. „Pas nog een prachtige jas. Knalgroen, gefabriceerd in de jaren zestig. Echt kwaliteit. Van de pasvorm tot garen en stof, de jas klopt. Wie die jas draagt, kan rekenen op heel wat jaloerse blikken.” Uiteraard heeft ze de jas zelf even geprobeerd. „Ik kan het niet laten. Ook als er weer een paar geweldige jurken binnenkomen. Ik smelt gewoon.”

De liefhebster neemt het groene pronkstuk zondag beslist mee. Plus een grote berg andere kleding. „Er is veel ruimte voor tweedehands kleding op de beurs”, zegt haar man Harry Becker. „Maar we focussen ons niet alleen op kleding. In totaal komen er twaalf standhouders naar Vintage + More. Enkele aanbieders richten zich op ouderwetse meubeltjes en anderen houden zich op hun beurt bezig met brocante, serviesgoed en kunst.”    

Hot

Vintage is hot. Talloze Nederlanders krijgen geen genoeg van vroeger. „Ze houden van de stijl en van de kwaliteit. Veel kleding van nu ziet er wel leuk uit, maar is na één seizoen al weer versleten”, weet Sonja. „Niet dat we alleen maar stokoude spullen aanbieden. Op de beurs vind je ook veel nieuwere, tweedehands kleding. Maar dan wel het betere spul. Waar je nog jaren mee vooruit kunt.”

800 bezoekers

De vorige editie in oktober was met ongeveer 800 bezoekers in het Stadslab een groot succes, geeft echtgenoot Harry aan. „Deze evenementen trekken veel publiek. Onlangs was er een vergelijkbare beurs in Diepenheim en daar hingen ze ook met de benen uit.” Dat komt volgens de organisator deels door de zorgvuldig uitgedachte ambiance. „Simpel wat standjes op een rij zetten, kan iedereen. Wij willen graag dat alle standhouders zich uitsloven voor hun meters. Er echte winkeltjes van maken. Tegelijkertijd zorgen wij voor een passend randprogramma, met live-pianomuziek en een accordeonist op het terras. Dat het Stadslab er met die aankleding en lp’s aan de wanden al behoorlijk vintage uitziet, doet de rest.”

Vintage + More is zondag van 12.00 tot 17.00 uur. De entree bedraagt 3 euro.

  1. Niets drijft Twentse zakenbroers uiteen: ‘We zijn elkaars dagboek’
    PREMIUM
    Reportage

    Niets drijft Twentse zaken­broers uiteen: ‘We zijn elkaars dagboek’

    ENSCHEDE/ALMELO - De broers Wim (58) en Pedro (53) Swier zijn bekende gezichten in het Twentse zakenleven. Wim is algemeen directeur van maaltijdleverancier Food Connect. Pedro is algemeen directeur van Vredehof Uitvaartverzorging. Maar bovenal zijn beiden broers die elkaar door dik en dun steunen. Bijvoorbeeld als Pedro moet helpen bij het identificeren van slachtoffers van rampen zoals die met de MH17.

Almelo e.o.