Volledig scherm
Tweede vestiging Repair Café opent binnenkort in Windmolenbroek. © Geert ten Tusscher

Tweede Repair Café opent in Almelose wijk Windmolenbroek

ALMELO- De Almelose wijk Windmolenbroek gaat binnenkort een Repair Café openen. Het Noaberhoes stelt daarvoor ruimte beschikbaar. Met de nieuwe vestiging zijn er nu twee Repair Cafés in Almelo. Initiatiefnemer Tom Comman: „We hopen dat met de ingang van februari de deuren voor het eerst te kunnen openen.”

In samenwerking met het café uit de wijk De Riet, wordt het nieuwe café opgezet. Comman stelt dat de twee cafés elkaar niet zullen bijten. Integendeel. Het bestuur van het het café uit De Riet gaat zelfs helpen met de beginperiode van het nieuwe filiaal. Ook is er nagedacht over de openingsdagen: „Wij gaan hier op de oneven vrijdagen open en het andere café op de even vrijdagen. Zo heeft Almelo elke week een Repair Café tot zijn beschikking.” 

Los van het repareren van huishoudelijke apparaten, voorziet het nieuwe café in de Almelose wijk ook nog ergens anders in: „We moeten dit nieuwe café zien als een ontmoetingsplek voor de buurt. Een manier om mensen over de drempel te krijgen. Natuurlijk is het ook een stukje duurzaamheid en is het nodig, want in het café in De Riet is het vaak erg druk.”

Reparateurs gezocht

Bij het nieuwe café hebben zich al vijf reparateurs gemeld, maar voordat de vestiging opengaat, willen ze minimaal met zeven man sterk zijn. „Zodra we zeven reparateurs tot onze beschikking hebben, gaan we gelijk open”, aldus Comman. De ambitie is dat iedere wijk in Almelo een Repair Café tot zijn beschikking heeft. Zo kunnen mensen met een kleine beurs overal in de stad terecht. 

Mensen met belangstelling van het repareren van apparaten kunnen zich melden via: www.noaberhoeswindmolenbroek.nl. 

In samenwerking met indebuurt Almelo

Almelo e.o.