Volledig scherm
Het viaduct over de A35 is weer zwart-wit © Jelle Boesveld

Twenterood? Viaduct in Almelo is weer zwart-wit!

ALMELO - Het viaduct over de A35, nabij de afslag Almelo Zuid, is weer zwart-wit. Fans van Heracles hebben het viaduct in de nacht van vrijdag op zaterdag weer in hun clubkleuren geschilderd, nadat FC-Twente fans het als plaagstoot een rode kleur hadden gegeven.

Zwart-wit was jarenlang de kleur van het viaduct over de A35, nabij de afslag Almelo-Zuid. Tot de derby tussen Heracles Almelo en FC Twente, op 2 oktober van dit jaar. Voor de wedstrijd tussen de twee aartsrivalen verfden (vermoedelijk) FC Twente-fans het viaduct knalrood. Een plaagstootje, zoals gebruikelijk rond de derby.

Gejuich
Nu, bijna een maand na het 1-1 gelijkspel in het Polman Stadion, kijken automobilisten die het Businesspark XL passeren niet meer tegen het Twenterode viaduct aan, maar zijn de zwart-witte thuiskleuren weer terug. Op het supportersaccount van Heracles 'Negentiennuldrie' op Facebook is de actie met gejuich ontvangen.

Zwart-wit
Rijkswaterstaat gaf eerder al aan niets tegen de Twenterode-kleur van het viaduct te zullen ondernemen. "Zolang het geen consequenties heeft voor de constructie en de veiligheid van het viaduct, wordt er door de overheid niets aan gedaan. Tenzij er kwetsende en aanstootgevende teksten op staan. Dan ondernemen we wel actie en verven wij het over”, aldus een woordvoerder. Hij verwachtte al dat Heracles-fans zelf wel weer de kwast ter hand zouden nemen. dat is in de nacht van vrijdag op zaterdag dus gedaan. "Goed werk. Trots op de schilders", is een van de reacties op Facebook.

Almelo e.o.