Volledig scherm
State of Art-eigenaar Albert Westerman gefotografeerd in 2016 in Lichtenvoorde bij één van zijn Porsches. Westerman overleed in oktober vorig jaar. © Raphaël Drent

Twentse investeerder Quadrum Capital koopt State of Art

ALMELO/LICHTENVOORDE - De Twentse investeringsmaatschappij Quadrum Capital wordt voor 80 procent eigenaar van het modemerk State of Art Menswear. Het meerderheidsbelang wordt overgenomen van de familie van de oprichter, de vorig jaar overleden Albert Westerman (75) uit Lichtenvoorde.

State of Art is één van Nederlands bekendste modemerken voor mannen. Het bedrijf heeft 39 eigen winkels, wordt in 800 andere kledingzaken verkocht en telt 230 werknemers. De omzet was vorig jaar 44 miljoen euro. 

Tegen de stroom in

Geen van de vijf kinderen van oprichter Albert Westerman had interesse om het bedrijf over te nemen, daarom ging de familie begin dit jaar op zoek naar een koper. State of Art komt voort uit Tricotagefabriek Albert Westerman in Lichtenvoorde, het bedrijf van de vader van de oprichter. Albert Westerman richtte zelf in 1986 State of Art op. 

Veel modewinkels hebben het moeilijk momenteel en dat geldt ook voor de merken die ze verkopen. Maar State of Art rendeert volgens partner Arjan Hoop van Quadrum Capital goed. ,,Tegen de stroom in presteert het bedrijf prima. We hebben er veel vertrouwen in.’’

Investeringen in Twente

Quadrum Captial, dat opereert vanuit Almelo, belegt kapitaal dat vooral afkomstig is van (gepensioneerde) ondernemers. In de zeven jaar dat de investeringsmaatschappij bestaat werden er belangen genomen in bedrijven binnen en buiten Twente. Zo heeft Quadrum Captial tegenwoordig de meerderheid van aandelen in Sepa Green, het door Joop Munsterman opgerichte handelsbedrijf in groene energie, en belangen in BOA Recycling in Enschede, alsmede in de Enschedese software-ontwikkelaar Oxilion en Sigmax ICT (automatisering  en beheer van werkplekken). 

Naast Arjan Hoop behoren ook Herman Hazewinkel - oud topman van Reggeborgh - en Rien Nagel - wiens roots in Daarle liggen - tot de partners bij Quadrum Capital.

Volledig scherm
Modellen gekleed in State of Art-outfit. © PR State of Art

Almelo e.o.