Volledig scherm
Gezellige drukte bij eerdere editie van Twentse Lente Festival. © Frans Nikkels

Twentse Lente Festival in Almelo is er voor jong en oud

ALMELO - De zevende editie van het Twentse Lente Festival wil dit weekend zo veel mogelijk doelgroepen aanspreken. „Ik denk dat wij als organisatie een van de weinige mensen zijn die zowel zaterdagavond bij de feestavond zijn, maar ook zondagochtend naar ‘Kunst in het park’ gaan”, stelt voorzitter Jeffrey Hinnen. 

De ‘Grootste kroeg van Almelo’ op de Koornmarkt is een nieuw onderdeel van Twentse Lente. „Eerdere jaren richtten we ons op dat plein vooral op jongeren met bijvoorbeeld een optreden van André Hazes. Morgenavond hebben we de band The Euros en op zaterdag de Karaokeshow, waarmee we een breed publiek hopen te trekken”, stelt Jeffrey Hinnen, voorzitter van het festival. 

Schokland is ingericht met het thema bier, barbecue en blues. Hinnen: „Hierdoor creëer je een soort dorpsplein gevoel met een podium op de brug. De Sociëteit is meer gericht op muziek uit de jaren 80, 90 en 00 en bij het Amaliaplein is ook veel te doen met onder andere Bram Weys op vrijdag. Zaterdag overdag hebben we bijvoorbeeld optredens van de Stadstheaterploeg.”

Kunst in het park, dat vorig jaar voor het eerst onderdeel uitmaakte van het festival op zondagochtend, gaat op herhaling. Hinnen: „Vorig jaar was het niet gelijk een groot succes. Dit jaar hebben we daar vooraf meer aandacht aan besteed en willen we het een kans geven. Het toevoegen van de kunst maakt de Twentse Lente voor een brede doelgroep aantrekkelijk.”

Het festival vindt dit jaar niet plaats op het Waagplein, omdat de markt daar zaterdag is. „Dat is jammer, want wij hadden plannen om daar een culinair evenement te organiseren. Doordat we nu naar het Schokland zijn verplaatst, kan dat niet doorgaan. Hopelijk lukt dat volgend jaar wel op het Waagplein.”

Het volledige programma is te vinden op twenselente.nl 

Almelo e.o.