Volledig scherm
PREMIUM
Een vergadering van de Almelose gemeenteraad. Foto: Robin Hilberink

Twentse politiek wil geen raadsleden met een strafblad

ENSCHEDE - Twentse politieke partijen willen geen raadsleden met een strafblad. Dat blijkt uit onderzoek van deze krant voor de Kieswijzer. Slechts 14 procent vindt dat een raadslid met een strafblad kan.

Het is goed mogelijk dat er onder de 375 raadsleden in Twente en de gemeente Berkelland mensen zijn met een strafblad. Niemand hoeft dat te weten. Volgens de wet mogen raadsleden namelijk een strafblad hebben en ze hoeven dit niet te melden bij hun partij. En dat vindt een groot deel van de partijen die meedoen aan de komende gemeenteraadsverkiezingen onwenselijk.

  1. Inbreker bij Noabers in Hellendoorn is 31-jarige Almeloër
    update

    Uitbater uit Hellen­doorn bluft over mes en jaagt inbreker uit Almelo weg

    HELLENDOORN - De inbreker die zaterdagmorgen iets na negen uur door uitbater Dennis van Dam van Twents Ribhouse & Partycentrum Noabers op heterdaad werd betrapt is volgens de politie een 31-jarige Almeloër. De politie onderzoekt nog of deze man ook in verband kan worden gebracht met een insluiping in een schuur elders in Hellendoorn en de diefstal van ‘persoonlijke spullen’ uit de kleedruimte van het personeel van de lokale Albert Heijn.

Almelo e.o.