Universiteit Twente gaat samenwerken met Heracles Almelo

VideoALMELO - Na het ROC van Twente en Saxion Hogeschool, sluit ook Universiteit Twente aan bij het innovatie-initiatief van Heracles. De Almelose club rept van ‘grote stappen’.

Studenten behouden

Heracles startte onlangs met het innovatie-initiatief om het bedrijfsleven in de wijde regio te versterken met innovatieve ideeën en om talentvolle studenten, die nu na hun afstuderen nog massaal vertrekken uit Twente, in de regio te houden. Met dat laatste mikt Heracles niet alleen op hoger opgeleid personeel, maar ook op MBO-studenten.

Urenco

Ook Urenco gaat zich, na VDL, ETC, Sekisui Plastics en Benchmark, verbinden aan het project. Urenco heeft grote ambities op het gebied van duurzaamheid. 

Duurzamer stadion

Datzelfde doel heeft Heracles: ‘Ook voor Heracles Almelo zelf ontstaan door dit initiatief vele nieuwe mogelijkheden. Zo kijkt de club nu bijvoorbeeld naar de duurzaamheid van haar stadion en de omliggende leefomgeving.’

Onderzoeksgroepen

Universiteit Twente gaat een belangrijke rol spelen in de plannen. Vanuit het stadion zullen studenten, van zowel ROC, Saxion en de universiteit, werken aan projecten en onderzoeksvragen vanuit het bedrijfsleven en overheden. Onderzoeksgroepen worden verbonden aan bedrijven, zodat er innovatieve ideeën ontstaan.

Brainport Eindhoven

In Eindhoven bestaat al jaren een vergelijkbare samenwerking tussen bedrijfsleven, overheid en onderwijs, met Metropoolregio Brainport Eindhoven. Brainport geldt inmiddels als kennisinstituut voor Nederland. De samenwerking leidde in 2018 in de regio Eindhoven tot een economische groei van 4,9 procent.

Volledig scherm
Ook Heracles wil het stadion en de leefomgeving duurzamer maken © VI Images
Volledig scherm
enschede universiteit twente studeren leerling , university twente ROBIN UTRECHT © ROBIN UTRECHT
  1. Verdwenen schnitzel
    PREMIUM

    Verdwenen schnitzel

    Iedereen heeft thuis waarschijnlijk wel eens meegemaakt dat een reep Tony Chocolonely, een voorraad Raket-ijsjes of een bakje frambozen zijn verdwenen op het moment dat je het wilt opeten. In het eerste geval van een verdwenen reep chocolade geef ik onmiddellijk toe dat ik de hoofdverdachte ben bij ons thuis. Deze week hadden we echter een ander ‘verdwenen voedselschandaal’. Er was een schnitzel foetsie. Mijn man had dat door hemzelf heerlijk goudbruin gebakken lapje vlees op een bord met aardappels en asperges in de koelkast gezet om de volgende dag te versmaden.

Almelo e.o.