Volledig scherm
Het plan zoals Urban Interest dat heeft voor een stadion in de binnenstad. Linksboven ligt de stadsvijver met restaurant Kreta, rechtsboven restaurant Nielz. Midden onder staat de oude rechtbank. Illustratie: Urban Interest

Urban Interest de boer op met plan voor stadion in binnenstad

ALMELO - Een stout idee: zo noemt directeur Remco Klomp van projectontwikkelaar Urban Interest zijn plan om het Heraclesstadion in de binnenstad te ontwikkelen. Dinsdag ging hij de boer op met zijn plannen. Eerst langs het college van burgemeester en wethouders, daarna langs deze krant om te laten zien wat hij allemaal wil.

En dat is heel wat. Een compleet voetbalstadion met plek voor 15.000 supporters en daaromheen detailhandel en horeca. Het moet allemaal passen, heeft hij uitgerekend. Tussen de restaurants Kreta, Nielz en de oude rechtbank.

De middenstip van het voetbalveld moet komen op de plek waar nu de Kloosterhofflat staat. Met een lachend gezicht deelt Klomp zijn plannen. Of het stadion over vijf jaar midden in het Almelose centrum staat? Ja, daar is hij van overtuigd. „Ik weet dat het kan. Iedereen is sceptisch als ik voor
het eerst met mijn plan kom. Dat past toch nooit, heb ik heel vaak gehoord in de afgelopen weken. Maar de tekeningen wijzen uit dat het wel kan.”

Het zijn nu nog vooral schetsen. Het voetbalveld is het plein tussen bouwblokken. Daar rondom moeten winkels komen en horeca. Tussen het veld en de tribunes loopt een pad, zodat een winkelronde ontstaat waar mensen overdag kunnen lopen, zo langs het veld waar Heracles traint.

Op alle kritische vragen heeft Klomp een antwoord. Parkeren kan volgens hem onder het stadion, waar achthonderd plekken moeten komen. Of op de Fortezzalocatie, waar hij tweeduizend parkeerplaatsen gedacht heeft. De komende weken wil hij van partners, zoals Heracles en de gemeente, horen wat zij van de plannen vinden.

Almelo e.o.