Volledig scherm
Van Dael Schoenen aan de Grotestraat-Zuid sluit per 1 februari. © Martijn de Lange

Van Dael Schoenen sluit na 24 jaar winkel in Almelo

ALMELO - Van Dael Schoenen verdwijnt uit Almelo. De schoenenwinkel aan de Grotestraat-Zuid sluit per 1 februari de deuren. Van Dael concentreert alle verkoopactiviteiten in de vestiging in Arnhem.  

Afnemende verkoop in de Almelose vestiging en goede zaken in de Gelderse hoofdstad verklaren deze stap. Met het einde van Van Dael Schoenen verdwijnt een familiebedrijf uit Almelo, dat sinds 1875 vanuit Arnhem opereert. Daar is Van Dael uitgegroeid tot een van de grootste schoenenwinkels in het stadscentrum. 

Logische stap

Patrick van Dael is van de vijfde generatie en heeft de zaak in Almelo 24 jaar gerund. Wegens zijn vakantie voert broer Edwin, die de winkel in Arnhem bestiert, even het woord over het einde van de bedrijfsvoering in Almelo: „De laatste jaren liepen de bezoekersaantallen terug in Almelo. En daarmee ook de verkoop. In Arnhem zien we een tegenovergestelde tendens. Dus dit is een logische stap. Maar het doet wel zeer. We hebben niet zo maar opeens de handdoek gegooid in Almelo. Het is de laatste jaren zeker nog wel geprobeerd. Maar helaas, het is niet anders.”

De opheffingsuitverkoop van de winkel aan de Grotestraat-Zuid loopt al geruime tijd. Koopjesjagers kunnen volende week nog hun slag slaan.

In samenwerking met indebuurt Almelo

Almelo e.o.

Poll

Bevrijdingsmonument in Almelo kwijnt weg bij oude stadhuis

  • Schande! Dat monument moeten ze snel opknappen (27%)
  • Opknappen en nog voor alle festiviteiten verplaatsen naar een prominentere plek (62%)
  • Ik heb niks met dat monument. Wat mij betreft doen ze er niets aan (11%)
1690 stemmen