Volledig scherm
Van Dik Hout is één van de grote namen op het HobNob festival in het Schelfhorstpark. © PR

Van Dik Hout headliner komende editie HobNob festival in Almelo

ALMELO - De Nederlandse rockgroep Van Dik Hout is dit jaar de headliner van het HobNob festival op zaterdag 6 juli. Het van de hit ‘Stil in mij’ bekende nederpopgezelschap viert momenteel het 25-jarig bestaan en toert langs meerdere zalen en festivals om dat feit extra kracht bij te zetten.

Organisatoren Ursula Wijnen en Robert Menger hebben alles op alles moeten zetten om de bekende band naar Almelo te halen. „Zoiets kost tijd. Een groep als Van Dik Hout is natuurlijk gewend om in grote zalen op grote festivals te spelen. Dus moet je daar weer allerlei afspraken over maken.” De organisatie van het festijn in het Schelfhorstpark is dat inmiddels wel gewend. Twee jaar geleden haalde HobNob immers de oude rotten van The Sweet naar Nederland. „Nog zo’n groep die een zeker niveau gewend is en daar ook naar behandeld wenst te worden.” Lachend: „Na afloop hadden we daar wel een beetje genoeg van.”

Meerdere namen

Naast Van Dik Hout speelt de Nederlandse zangeres Ann May met haar band op het festival en komt de Zweedse groep Port Noir langs. „Port Noir is meer voor de liefhebber van wat stevigere muziek”, weet Wijnen. De band Crystal Dream speelt eveneens op HobNob. Die coverband richt zich op deze veertiende editie van het festival grotendeels op liedjes van U2. Winnaar van de Grote Prijs van Twente Selkies mag ook de planken op.

Binnenkort maakt de festivalorganisatie de overige namen bekend. „Daar zitten zeker nog één of twee bekende namen bij”, verklapt het tweetal. Net als de afgelopen jaren is de toegang tot HobNob ook dit keer weer geheel gratis. 

Almelo e.o.