Volledig scherm
Van Merksteijn krijgt in de Eemshaven de beschikking over een kavel van 50 hectare (het oranje gedeelte). © TC Tubantia.

Van Merksteijn bouwt in Eemshaven en heeft ook vacatures in Almelo

ALMELO - Van Merksteijn International(VMI) heeft in Italië het equipement besteld voor de staalfabriek, die het Twentse familiebedrijf in de Eemshaven in Groningen gaat bouwen. Het bedrijf investeert ca. 260 miljoen in de nieuwe fabriek, waar 300 mensen gaan werken.

Van Merksteijn heeft in de Eemshaven de beschikking over 50 hectare. Na opening van de fabriek in het najaar van 2020 zal er jaarlijks 900.000 ton walsdraad geproduceerd worden. Vorig jaar heeft de VMI Group 1,1 miljoen ton walsdraad verwerkt tot eindproducten, zoals wapeningsstaal voor de bouw, verzinkt draad en hekwerk. Maar Van Merksteijn heeft in z'n totaliteit een verwerkingscapaciteit van ca. 2,3 miljoen ton per jaar. 

Verder groeien

Het bedrijf vindt het daarom goed om voor een deel in de eigen behoefte te kunnen voorzien. Dat is volgens de directie de beste voorwaarde voor verdere groei. Die groei was de laatste jaren niet mogelijk vanwege het voortdurende gebrek aan voldoende walsdraad in Europa. Het walsdraad haalt Van Merksteijn nu nog uit het buitenland, onder andere uit Rusland en Turkije.

Vacatures in Almelo

Ook voor de vestiging in Almelo zoekt van Merksteijn personeel. Er werken daar nu 550 mensen van wie grofweg een kwart in de flexibele schil. Om die flexibele schil aan te vullen, ontving van Merksteijn op ‘inloopavonden’, die het met uitzender Timing organiseerde, belangstellenden voor functies als logistiek medewerker, machine-operator of monteur. “Al met al zijn daar, verdeeld over vier sessies, toch ongeveer 70 belangstellenden op afgekomen”, zegt operationeel-directeur Arno Westerhof van Van Merksteijn International. “Daar zijn we blij mee. Eind vorig jaar en begin dit jaar hebben we in totaal 50 inleenkrachten een vast contact kunnen aanbieden.” 

Almelo e.o.