Volledig scherm
© Almelo

Vanuit Almelo geen meubilair meer naar Oost-Europa

ALMELO - De Stichting Help Oost Europa stopt met het vervoeren van goederen naar arme gezinnen in Roemenië en Hongarije. Wel blijft de stichting zich middels sponsoring inzetten voor mensen in Oost Europa die het niet al te breed hebben.


Ruim tien jaar had de Almelose stichting nu een depot aan de Ootmarsumsestraat, waar onder andere kleding, schoenen en meubilair werd ingezameld. Vervolgens brachten chauffeurs van de stichting, vijf keer per jaar, deze goederen naar Oost-Europa. Het pand - een grote loods - werd gratis aangeboden door Beter Wonen, maar de woningcorporatie heeft er in 2017 andere plannen mee. Daarom heeft de Stichting Help Oost Europa besloten om vanaf juli geen goederen meer aan te nemen en alles wat er nog staat te verkopen. Eind december moet de loods schoon worden opgeleverd.

Het stoppen met het depot betekent niet het einde van de Stichting Help Oost Europa, laat voorzitter Joke van Dijk weten. Via diverse sponsoren zullen Hongaarse en Roemeense gezinnen ook in de toekomst geholpen worden.

Almelo e.o.