Om Kanaal Almelo-Nordhorn bevaarbaar te maken voor sloepen moet de brug in de Brugstraat op de schop.
Volledig scherm
PREMIUM
Om Kanaal Almelo-Nordhorn bevaarbaar te maken voor sloepen moet de brug in de Brugstraat op de schop. © Annina Romita

Varen over dood Kanaal Almelo-Nordhorn: ambitieus plan van 12 miljoen splijt Almelose politiek

analyseALMELO - Een investering van maar liefst 12 miljoen voor Kanaal Almelo-Nordhorn, zodat er straks sloepen en andere kleine bootjes op kunnen varen. De gemeenteraad van Almelo is tot op het bot verdeeld over dit ambitieuze megaplan. De oppositie wil een pas op de plaats, omdat er op allerlei fronten nog fors wordt bezuinigd. De coalitie op volle kracht vooruit.

 1. Puberexpert: ‘Ons brein werkt pas volledig en effectief rond ons 25ste’
  PREMIUM

  Puberex­pert: ‘Ons brein werkt pas volledig en effectief rond ons 25ste’

  Waakzaam zorgen. Zo omschrijft gezinsbegeleider en auteur Sven Bussens de houding die je als ouder het best aanneemt tegenover je puberkind. Dé oplossing om de gedroomde relatie met je kind te ontwikkelen, bestaat niet. Maar Bussens levert wel inzichten en ideeën om de ouder te blijven of te worden die je wil zijn. ,,De beperkingen van het puberbrein zijn geen vrijgeleide om hun gedrag goed te keuren.”
 2. Teruglezen | Nabestaanden en slachtoffer aan het woord in strafzaak kruisboogschutter Almelo

  Teruglezen | Nabestaan­den en slachtof­fer aan het woord in strafzaak kruisboog­schut­ter Almelo

  Op de derde dag in de strafzaak van de kruisboogschutter uit Almelo kwamen de nabestaanden en het slachtoffer uit Rijssen aan het woord. Het was voor hun een emotionele dag, vol vragen en frustratie. De 30-jarige Kenzo. K. wordt ervan verdacht dat hij twee vrouwen in hun flat om het leven heeft gebracht en daarna hulpverleners probeerde te doden met zijn kruisboog. Zelf weet hij er niets meer van, zegt hij.

In samenwerking met indebuurt Almelo