Volledig scherm
VDL ETG maakt onder andere vluchtsimulators voor training van piloten. Foto Carlo ter Ellen DTCT CTE20171103 © Carlo ter Ellen DTCT

VDL ETG Almelo zoekt technisch talent

ALMELO- VDL ETG in Almelo zoekt jonge technici die het vak vooral in de praktijk willen leren.

Belangstellenden kunnen zich donderdag tijdens een informatieavond bij het Almelose industrieel bedrijf op de hoogte stellen van de mogelijkheden. Momenteel hebben er al dertien jongeren een leerwerkcontract.

„We hebben plek voor nog eens zo’n vijftien jongeren”, zegt Gert Hendriks van VDL ETG. „Ze volgen een of twee dagen in de week lessen bij de opleidingsinstituten STODT en Smeot en werken de overige dagen bij ons op de afdelingen montage en plaatwerkerij.″

Uitgebreid

VDL ETG is gevestigd in het vroegere Philipspand aan de Bornsestraat in Almelo en maakt onder andere machines voor chipfabrikant ASML en vluchtsimulators. Het bedrijfspand is de afgelopen jaren enkele keren uitgebreid. Binnenkort volgt volgens Hendriks een nieuwe uitbreiding. Het personeelsbestand is gegroeid tot ongeveer 600. De informatieavond begint om 18.30 uur.

  1. Inbreker bij Noabers in Hellendoorn is 31-jarige Almeloër
    update

    Uitbater uit Hellen­doorn bluft over mes en jaagt inbreker uit Almelo weg

    HELLENDOORN - De inbreker die zaterdagmorgen iets na negen uur door uitbater Dennis van Dam van Twents Ribhouse & Partycentrum Noabers op heterdaad werd betrapt is volgens de politie een 31-jarige Almeloër. De politie onderzoekt nog of deze man ook in verband kan worden gebracht met een insluiping in een schuur elders in Hellendoorn en de diefstal van ‘persoonlijke spullen’ uit de kleedruimte van het personeel van de lokale Albert Heijn.

Almelo e.o.