Volledig scherm
Een eerdere editie van de kerstmarkt in Vroomshoop © Frank Uijlenbroek

Veel animo voor kerstmarkt op vrijdag in Vroomshoop

VROOMSHOOP - De kerstmarkt in Vroomshoop is dit jaar verplaatst van zaterdag naar vrijdag en dat heeft de organiserende Oranjevereniging Vroomshoop geen windeieren gelegd. In één maand tijd is al twee derde van alle beschikbare kramen verhuurd.

Het is de eerste keer dat de kerstmarkt in Vroomshoop niet op een zaterdag, maar op een vrijdag wordt gehouden. Van de 55 kramen die op vrijdag 16 december beschikbaar zijn, zijn er nu al 35 verhuurd.

Aanbod
"Het aanbod van kerstmarkten is op zaterdag flink groter dan op vrijdag", geeft Lute Gombert, voorzitter van de Oranjevereniging, als verklaring. "Door naar vrijdag te verhuizen, verkleinen we de kans dat bezoekers kiezen voor een andere kerstmarkt. Wij willen zoveel mogelijk mensen naar Vroomshoop trekken."

Schapen
De kerstmarkt vindt voor het derde jaar op rij plaats in en rondom de Koningin Beatrixlaan. Op de middenberm van de dubbele weg grazen schapen en de markt wordt sfeervol verlicht met lampen en fakkels.

De verhuizing van de zaterdag naar de vrijdag betekent ook dat de markttijden gewijzigd zijn: de kerstmarkt is vrijdag 16 december van 16:00 tot 21:00 uur geopend.

  1. Horecabroers winnen Energiek Almelo Award

    Horecabroers winnen Energiek Almelo Award

    ALMELO - Ze zetten de stad op de menukaart en zorgen daarmee voor een verlevendigd straatbeeld. Het is een citaat uit het juryrapport bij de Energiek Almelo Award 2017. De ondernemersprijs is gewonnen door Gabriël (r.) en Stefan Urucoglu. De prijs is woensdagmiddag in het Theaterhotel uitgereikt door voorzitter Pieter Mulder van het ondernemerscollectief. De broers Urucoglu zijn eigenaren van restaurant Kreta en café 't Hookhoes. "Onvermoeibaar en vol ideeën hebben ze van hun horecagelegenheden iets bijzonders gemaakt", aldus de jury. De prijs onderstreept ook het sociale hart van de ondernemers. "Door het organiseren van allerlei evenementen zorgen zij er ook voor dat Almeloërs die het minder hebben getroffen een zetje in de rug krijgen."

Almelo e.o.