Volledig scherm
Onder meer ICI Paris en D-Reizen maken gebruik van de panden van Zuidervast. © Google Streetview

Veiling: 17 panden in Almelo gedwongen in de verkoop

ALMELO - Vier winkelpanden in de binnenstad van Almelo en dertien panden in de omgeving Eskerplein en Ootmarsumsestraat gaan gedwongen in de verkoop. De panden zijn op dit moment allemaal eigendom van de Amsterdamse beleggingsmaatschappij Zuidervast Beheer II.

De eigenaar van de gebouwen zit financieel in zwaar weer, meldt Jasper Schouten van BOG Auctions. „De maatschappij heeft een conflict met de bank en een oplossing is niet in zicht. Dus stuurt de bank aan op een gedwongen verkoop van de panden.” BOG organiseert de veiling. De verkoop begint op 22 november.

Geen gevolgen voor huurders

Schouten legt uit dat de verkoop van de bouwwerken geen directe gevolgen heeft voor de huurders. In het centrum gaat het om de panden waarin boekhandel Hilarius Broekhuis, parfumzaak Ici Paris en D-Reizen hun zaken doen. Aan het Eskerplein worden de winkelruimtes onder meer benut door de kappers van BrainWash en De Zuivelhoeve. „De volgende eigenaar neemt de huurcontracten over. Mogelijk dat de bedrijven er alleen wat van merken als ze de contracten vernieuwd moeten worden.”

John Faber

In de zomer werd ook het voormalige pand van John Faber aan de Grotestraat 22 verkocht in een veiling. De nieuwe eigenaren hebben onlangs laten weten het gebouw opnieuw in de verkoop te gaan zetten.  

Almelo e.o.