Volledig scherm
Voormalige Oosteresschool heet nu De Welle en wordt uitgebreid met zes lokalen. © De Welle

Verbouwing speciaal onderwijs Almelo pakt zeven ton duurder uit

ALMELO - De noodzakelijke uitbreiding van basisschool De Welle voor speciaal onderwijs in Almelo gaat 1,8 miljoen euro kosten. Dat is ruim zeven ton meer dan aanvankelijk was begroot. 

Het gaat om het schoolgebouw aan de Winkelsteeg 6, dat vroeger de naam Oosteres droeg. Sinds de fusie binnen het speciaal basisonderwijs in Almelo heet de school De Welle. Het is de bedoeling dat met ingang van het schooljaar 2019-2020 alle leerlingen (circa 240) er in de banken schuiven. 

Dat kan alleen als het schoolgebouw flink wordt uitgebreid, met zes lokalen en enkele nevenruimten. Eerder hield de gemeente - verantwoordelijk is voor onderwijshuisvesting - rekening met een kostenpost van ruim een miljoen euro. Na aanbesteding blijkt de bouw zevenenhalve ton duurder uit te pakken. „Dat heeft te maken met extra aanpassingen, huidige marktwerking in de bouw en verduurzaming”, verklaart wethouder financiën Alex Langius (ChristenUnie). Zo wordt de uitbreiding van de school gasloos gerealiseerd. Bovendien worden er zonnepanelen geplaatst en gaan led-lampen de bestaande verlichting vervangen.

De raad wordt toestemming gevraag voor een extra krediet. Maar Almelo hoeft waarschijnlijk niet voor alle meerkosten op te draaien. Het gemeentebestuur rekent op een bijdrage van 225.000 euro van Energiefonds Overijssel voor de verduurzaming van het schoolgebouw. Bovendien komt de provincie Overijssel met 46.000 euro over de brug. Blijft over een bedrag van ruim 475.000 euro aan extra kosten. Daarbij komt het goed uit dat er binnen de post onderwijshuisvesting van de begroting nog wat ruimte is.

De huidige leslocaties aan de Bosrand (Toermalijn) en Thorbeckelaan (De Rank) worden straks afgestoten, laat de wethouder weten.

Almelo e.o.