Volledig scherm
© News United / Dennis Nengerman

Verdachte bruiloftschutter (22) uit Almelo opgepakt

ALMELO – Een arrestatieteam van de politie heeft donderdagmiddag een 22-jarige man uit Almelo aangehouden in verband met de schietpartij op een bruiloft in Beckum, afgelopen zaterdag. Ook werd er een zoeking gedaan in een woning aan de Ferdinand Bolstraat in Almelo.

Op het adres woont de moeder van één van de verdachten, die voortvluchtig was in verband met de schietpartij op een bruiloft. Onduidelijk is nog of de gearresteerde 22-jarige de zoon is van de vrouw in wier woning werd gezocht, of dat er nog een derde verdachte in beeld is. Waar de 22-jarige Almeloër werd aangehouden, wil de politie niet zeggen. 

In de woning aan de Ferdinand Bolstraat werd in elk geval geen verdachte aangetroffen. Dinsdagavond werd al een 21-jarige man uit Almelo aangehouden. Hij wordt in verband gebracht met de schietpartij in Beckum, afgelopen weekend. Het is niet bekend welke relatie de man met het bruidspaar heeft.

De bruiloft met een paar honderd gasten werd zaterdag vlak voor middernacht opgeschrikt door schoten. Er ontstond ruzie, waarna er zowel binnen als buiten geschoten werd. De dader of daders sloegen vervolgens op de vlucht. Bij het schietincident raakten drie mensen gewond. 

Almelo e.o.