Volledig scherm
Het trapveldje aan de Nije Allee.

Verdeelde reacties op speelplan Nijrees

ALMELO - De gemeente heeft een nieuw speelplan voor Het Nijrees gepresenteerd. De tieners in de wijk krijgen een speelplek aan de Wintertuin waar een trapveld moet komen, beschermd door een aarden wal. Maar nog is niet iedereen tevreden.

In het wijkcentrum De Schöppe aan de Clematisstraat was maandag een inloop. Daar konden de bewoners van de wijk Nijrees de door de gemeente ontwikkelde plannen bekijken.

„Wij hebben wel kritiek”, stelt het echtpaar Liefers dat in een seniorenwoning aan de Tuinvaas woont. „Wij hebben al een kinderspeelplaats achter het complex en er moeten kleine speelplekken bijkomen”, verwoordt de vrouw de kritiek. „Speelplaatsen bij seniorenwoningen is al een vreemde combinatie”, vult haar echtgenoot aan.

Behalve aan de Wintertuin zijn nog twee wat grotere speelplaatsen voor kinderen gesitueerd. Aan de Nije Allee komt een voorziening bedoeld voor de 6 tot 12-jarigen. Daar komt onder meer een trapveldje met kleinere doelen. Direct daarnaast krijgt het terrein een parkachtige bestemming en aan de andere zijde wordt een veld geasfalteerd. Volgens de gemeente kan het daarna een basketbal- of badmintonveld worden. De bewoners kunnen daar nog zelf voor kiezen. Aan het Terras wordt de huidige speelplek voor de wat jongere kinderen uitgebreid met extra klimvoorzieningen. Vooral met het feit dat het veld aan de Wintertuin wordt afgeschermd van de woningen, lijkt goed te vallen. Want de buurt is vooral bang voor overlast van hangjongeren in de leeftijd vanaf zestien jaar oud.

Almelo e.o.