Volledig scherm
De verkeerslichten in de Violierstraat verdwijnen © Lenneke Lingmont

Verkeerslichten Violierstraat Almelo definitief weg

ALMELO - Het laatste deel van de Violierstraat in Almelo gaat volgende maand op de kop. Rijbaan, fietspaden, trottoirs en parkeerstroken worden aangepakt.

Het gedeelte van de Violierstraat tussen Deldense- en Bornsestraat gaat volgende maand op de schop. Volgens wethouder Anja Timmer zijn de werkzaamheden, als alles meezit, eind dit jaar gereed. De eerste fase van het groot onderhoud aan de Violierstraat werd in 2011 afgerond, de tweede fase een jaar later. Ook de klus in de derde en laatste fase valt onder groot onderhoud en moet voldoen aan de criteria voor veiligheid, kwaliteit en duurzaamheid, waarbij de trottoirs, het wegdek, de fietspaden en de parkeerstroken worden vernieuwd.

Bomen
De platanen in de Violierstraat worden vervangen door de van oorsprong Noord-Amerikaanse amberboom, die mooie herfstkleuren heeft: dieprood, geel en oranje.

Verkeerslichten weg
Een ingrijpende verandering in het kader van het groot onderhoud aan de Violierstraat is het definitief verwijderen van de verkeerslichtinstallatie op de kruising met de Deldensestraat.
Wethouder Timmer hierover: „De verkeersintensiteit op de Violierstraat is zo sterk afgenomen dat het verantwoord is de verkeerslichten weg te halen. Die verminderde verkeersdruk is een direct gevolg van de aanleg destijds van de Nijreessingel. We hebben besloten op de kruising Violierstraat-Deldensestraat verkeer op de Violierstraat voorrang te geven. In die straat komt een middengeleider, de Deldensestraat krijgt een uitritconstructie.”

Almelo e.o.