Volledig scherm
Verkeersregelaar Henk Bennink aan het werk in Almelo. © Emiel Muijderman

Verkeersregelaar in Almelo: koud? Welnee!

ALMELO - De hele week trotseerde verkeersregelaar Henk Bennink (57) de kou om het verkeer rond de Egbert Gorterbrug in Almelo in goede banen te leiden. In de nacht van donderdag 5 op vrijdag 6 januari vroor het 10 graden. Koud? Welnee!

Zeven graden onder nul gaf de temperatuurmeter in de auto van Bennink aan toen hij vrijdag om 06.00 uur van Hoogeveen naar Almelo reed. Handschoenen had hij wel bij zich, maar daarvoor was het niet koud genoeg. „Ik doe pas handschoenen aan als het écht koud is”, vertelt hij. „Vorig jaar stond ik met 15 centimeter sneeuw en 13 graden onder nul bij een azc in Groningen. Toen had ik het koud.”

Niet zeuren
Doorgaans kijkt Bennink niet naar de weersverwachtingen. „Ik heb er zelf voor gekozen, dus dan moet je niet zeuren en het weer voor lief nemen. Natuurlijk, ik heb ook liever 20 graden boven nul, maar kou is lang niet zo erg als regen. Tegen kou kan je je prima kleden.” Thermo-ondergoed, een thermoshirt en een gevoerd overhemd draagt Bennink om de kou te lijf te gaan.

Vriendelijk
Door het plaatsen van een lichtobject was er deze week maar één rijbaan beschikbaar voor het verkeer over de Gorterbrug. „Het is ook altijd feest hier”, schreeuwt een voorbijganger vanuit zijn bestelbusje als Bennink zijn werk staat te doen. Daar trekt de verkeersregelaar zich niets van aan. „Over het algemeen zijn de mensen hier heel vriendelijk.” Bennink erkent dat het helaas niet overal zo gaat. „In Amsterdam moet je niet staan. Daar krijg je gewoon colablikjes en appelklokhuizen naar je hoofd geslingerd. Dan lach ik een keer en ga ik door met waarvoor ik word ingehuurd.”

Volledig scherm
Verkeersregelaar Henk Bennink: mensen in Almelo zijn over het algemeen heel vriendelijk. © Emiel Muijderman

Almelo e.o.