Leerlingen van de Telgenborch vieren feest. Zij sleepten prijzen in de wacht bij de BeNeLuxfinale van de FIRST LEGO League.
Volledig scherm
Leerlingen van de Telgenborch vieren feest. Zij sleepten prijzen in de wacht bij de BeNeLuxfinale van de FIRST LEGO League. © De Telgenborch

Vet! Scholieren uit Almelo zijn zó goed met lego dat ze hun kunsten mogen vertonen in Griekenland of VS

BREDA - Scholieren van basisschool de Telgenborch in Almelo zijn zó goed met Lego, dat ze hun kunsten mogen vertonen op het EK in Griekenland óf het wereldkampioenschap in de Verenigde Staten. Twee teams van de school gooiden afgelopen zaterdag hoge ogen in de BeNeLuxfinale van de FIRST LEGO League in Breda. 

De FIRST LEGO League is een internationale robotwedstrijd waaraan wereldwijd zo’n 325.00 kinderen in de leeftijd van 9 tot 15 jaar uit meer dan 95 verschillende landen meedoen. Voor deze wedstrijd bouwen en programmeren zij een robot van lego. 

Ook bedenken de teams een innovatieve oplossing voor een bestaand maatschappelijk probleem. De teams bereiden meerdere presentaties voor en worden beoordeeld op basis van teamwork en sportiviteit.

In de prijzen

Twee teams van de Telgenborch hadden zich geplaatst voor de BeNeLuxfinale en vielen daar opnieuw op. Beide teams werden na afloop op het podium geroepen om prijzen in ontvangst te nemen. 

Het team met de naam Power 2 the Future werd eerste op het gebied van robottechniek en ontving daarvoor de de robotstrategie- en innovatieaward. Team Build the Future werd vierde overall en won daarmee deelname aan het Europese- of wereldkampioenschap in Griekenland of de Verenigde Staten in mei van dit jaar.

In samenwerking met indebuurt Almelo

Almelo e.o.