Volledig scherm
© Emiel Muijderman

Video | Almelo loopt uit voor koningspaar: 'Hij is veel knapper in het echt'

ALMELO - Honderden Almeloers verwelkomen donderdagochtend koning Willem-Alexander en koningin Máxima in Almelo. Bij het stadhuis, de Hagedoornschool en het Heraclesstadion stond het rijen dik.

Loes Oude Avenhuis en Herrie Kroezen stonden ruim drie kwartier voor aankomst het koningspaar op te wachten bij het stadhuis. Het wachten werd beloond. Ze kregen beiden een hand van zowel de koning als de koningin. "Willem-Alexander is in het echt veel steviger", vindt Kroezen. "Ik vind hem vooral veel knapper dan op tv", zegt Loes Oude Avenhuis.

Bij de Hagedoornschool staat de familie Woudstra te wachten. Moeder, drie dochters, kleindochter Roxy en kleinzoon Gino van negen weken. Zo gauw het koningspaar uit de bus stapt zwaaien ze enthousiast. Willem-Alexander komt gelijk op de familie af. "Hij vroeg hoe oud Gino was", vertelt Emmely Spin-Woudstra. "Hij is negen weken, waarschijnlijk de jongste toeschouwer hier." Gino krijgt er zelf overigens weinig van mee, hij slaapt op de arm van zijn moeder.

Toeschouwers
De laatste stop in Almelo is het Polman Stadion. Ook hier vele toeschouwers, die zien hoe het koningspaar uit de bus stapt die hen door Almelo rijdt en na een welkom door Heraclesvoorzitter Jan Smit en directeur Nico-Jan Hoogma snel naar binnen loopt. Maar ze hebben nog wel tijd om een paar handjes te schudden. En een cadeautje aan te pakken van de tienjarige Sophie Olderink. "Ik had een rode roos en een tekening met een kroon bij me", vertelt Sophie, die met haar tante, vader en oma bij het stadion staat. Ze staat nog helemaal te trillen van de spanning. "Ik heb ze allebei een hand gegeven en Máxima pakte mijn cadeau aan."

Volledig scherm
Emmely Spin-Woudstra en zoon Gino hebben kennisgemaakt met koning Willem-Alexander
Al ruim een uur voor aankomst zochten mensen bij het stadhuis van Almelo een mooi plekje om niets van de aankomst van koning Willem-Alexander en koningin Máxima te moeten missen. Exact om 10.30 uur kwam het koninklijk paar bij het stadhuis aan waar de commissaris van de koning, Ank Bijleveld, en de burgemeester van Almelo, Arjen Gerritsen, de koning en koningin opwachtten.

Almelo e.o.