Volledig scherm
© News United / Bert Kamp

Video | Geld onder de matrassen en Godfather aan de muur bij drugsinvallen in Twente

ALMELO/VROOMSHOOP - Het Openbaar Ministerie heeft beelden vrijgegeven van de drugsinvallen in onder meer Almelo en Vroomshoop. De politie deelde dinsdag met een grootschalige actie een harde slag uit aan Twentse hennephandelaren die ervan worden verdacht samen een criminele organisatie te vormen.

Er werden vijftien verdachten aangehouden en vijftien auto’s in beslag genomen. Ook zijn uit meerdere woningen alle waardevolle spullen meegenomen. Op beelden van het OM is onder meer te zien dat contant geld is verstopt onder een matras. Verder worden een auto en horloge getoond, evenals een schilderij van The Godfather.

De kern van de organisatie bevindt zich volgens een woordvoerder van de politie in Almelo en Vroomshoop, waar de meeste van de in totaal 21 onderzochte locaties zich bevinden.

Sint Jozefkerk
Daarnaast zijn er ook enkele invallen gedaan bij woningen in Zwolle, waaronder de voormalige Sint Jozefkerk. Daar werd rond zes uur een bewoner van zijn bed gelicht, net zoals elders in Overijssel gebeurde. Dinsdagmiddag werd een vijftiende verdachte in Almelo aangehouden. De arrestanten zitten vast op drie plekken in de regio.

Tijdens zoekingen is op dinsdag 10 mei 2016 beslag gelegd op diverse goederen in het onderzoek naar georganiseerde hennepteelt en drugshandel in Almelo, Vroomshoop en Zwolle.

In samenwerking met indebuurt Almelo

Almelo e.o.