Volledig scherm
Failliet, faillissement, bankroet, stock © Thinkstock

Vier Twentse bedrijven failliet verklaard

ALMELO – De rechtbank Almelo heeft het Enschedese ingenieursbedrijf Procede Gas Treating failliet verklaard. Het is niet de eerste keer dat het bankroet van Procede werd aangevraagd.

Procede Gas Treating, een spin off van de Universiteit Twente, maakt deel uit van Procede Holding van Geert Versteeg. Die ligt al jaren overhoop met de Belastingdienst en met zijn eigen personeel. De medewerkers moeten al bijna twee jaar keer op keer actie ondernemen om hun salaris uitbetaald te krijgen.De rechter sommeerde Procede al twee keer om het loon over te maken en er is om dezelfde reden ook al twee keer een faillissementsaanvraag ingediend. Die leidde er twee keer toe dat er op het laatste moment wel werd betaald.

Procede kwam begin 2018 in het nieuws omdat de Belastingdienst toen beslag legde op de hele inventaris. Het bedrijf aan de Vlierstraat had een belastingschuld van een miljoen euro en onderzoek van de Fiod had uitgewezen dat er binnen het web aan bv’s van eigenaar Geert Versteeg was geschoven met omzetbelasting. Versteeg probeerde destijds nog om via een kort geding te voorkomen dat de bedrijfsinventaris via een veiling verkocht zouden worden, maar hij verloor die zaak. De rechter was van oordeel dat de eigenaar door het geschuif met belastingen en eigendommen tussen zijn diverse bv’s zelf onduidelijk had gecreëerd over wat nu precies bij welke bv hoorde. De openbare verkoop ging dan ook gewoon door. Curator in het faillissement is mr. Luttikhuis.

Verder gingen nog drie eenmanszaken failliet:

Reclamebureau Lettermania in Oldenzaal. Curator mr. Van der Veer.

Café ’t Spoortje in Losser. Curator mr. Brouwer.

JDE Schoonmaakdiensten in Enschede. Curator mr. Inan.

In samenwerking met indebuurt Almelo

Almelo e.o.

Poll

Bevrijdingsmonument in Almelo kwijnt weg bij oude stadhuis

  • Schande! Dat monument moeten ze snel opknappen (27%)
  • Opknappen en nog voor alle festiviteiten verplaatsen naar een prominentere plek (62%)
  • Ik heb niks met dat monument. Wat mij betreft doen ze er niets aan (11%)
1690 stemmen