Volledig scherm
Foto ter illustratie © ANP

Vijf extra stembureaus voor gemeenteraadsverkiezingen in Almelo

ALMELO - Kiezers in Almelo kunnen tijdens de gemeenteraadsverkiezingen op woensdag 21 maart terecht bij vijf nieuwe stembureaus. In totaal opent de gemeente 35 stembureaus en een mobiel stembureau dat langs 4 verschillende plekken reist.

De gemeente hoopt dat meer Almeloërs gaan stemmen door het voor hen gemakkelijker te maken. Uit onderzoek blijkt dat een hoger aantal stembureaus bijdraagt aan een hogere opkomst bij verkiezingen. Bij de gemeenteraadsverkiezingen in 2014 stemde in Almelo 47,8 procent van de stemgerechtigden.

Kiezers kunnen in alle stembureaus in Almelo stemmen. De meeste stembureaus zijn goed bereikbaar voor mensen die een rolstoel gebruiken.

Kijk voor de stembureaus op www.almelo.nl/stembureaus.

  1. Als wij Almeloërs er een selfie mee willen maken, is het goed
    PREMIUM
    COLUMN

    Als wij Almeloërs er een selfie mee willen maken, is het goed

    Het meest indrukwekkende kunstwerk dat ik in New York heb gezien, is het grote vierkante National September 11 Memorial om de ellende van 9/11 te herdenken. In Rio hoop ik nog ooit het gigantische Christus de Verlosser beeld in het echt te mogen zien. Dichterbij huis kennen we in ons land De Dam, waar dagelijks drommen toeristen samenklonteren voor selfies. Hipper zijn de letters ‘I Amsterdam’, die overigens onlangs in opspraak kwamen omdat een gemeenteraadslid in onze hoofdstad vond dat dit symbool voor massatoerisme verwijderd moest worden.

Almelo e.o.