Volledig scherm

Vis- en frietkraam in Bornerbroek moeten verhuizen

BORNERBROEK - De viskar van Bal’s Vis en een mobiele frietkraam moeten verdwijnen van hun vaste standplaats aan de Entersestraat in Bornerbroek. Op die plek wordt namelijk een dorpsbrink aangelegd en daar is geen plek voor de kramen.


De gemeente Almelo heeft de eigenaren Bal en De Roo een andere locatie voorgelegd bij het Toeristisch Opstappunt (Top-punt) aan de Schapendrift. Maar daar zagen zij niets in. Liever willen ze een plek op de nieuwe dorpsbrink. Na onderzoek door de gemeente blijkt dat echter niet in te passen in het plan.

Na overleg heeft Bal aangegeven wel te willen verhuizen met zijn viskraam, maar dan liever naar het Brooksplein, tussen het Brookshoes en de Spar supermarkt. Daar kan de kraam een dag(deel) per week staan, bij herinrichting van het plein wordt gezorgd voor de faciliteiten die nodig zijn.

De Roo blijft echter bij zijn mening dat de frietkraam aan de Entersestraat moet blijven. Hij kan kiezen uit vier alternatieven, maar hij heeft tot op heden nog geen keuze gemaakt. De frietkraam kan tot 1 september op de huidige plek blijven, daarna beginnen de werkzaamheden. De Roo heeft al aangegeven niet per se een nieuwe plek te hoeven.

Almelo e.o.