Volledig scherm
Het hoofdkantoor van de Zwanenberg Food Group in Almelo. © Cees Elzenga/hetoog.nl

Vleeswarenmaker Zwanenberg uit Almelo wil Struik overnemen

ALMELO - Vleeswaren- en vleesconservenfabrikant Zwanenberg uit Almelo wil soep- en sauzenmaker Struik Food overnemen. Dinsdag maakten de partijen bekend de naderende overname te gaan voorleggen aan de Autoriteit Consument en Markt (ACM). De overname zal naar verwachting in het eerste kwartaal van 2020 worden afgerond.

Struik is eigendom van de familie Van Drie, die fortuin maakte met kalverslachterijen. De familie Van Drie nam Struik in 2016 over van de oprichters. Het soep- en sauzenbedrijf werd in 1952 opgericht in Voorthuizen op de Veluwe. Zwanenberg maakt vooral houdbaar vlees, zoals droge worst en leverworst. Ook het het bedrijf een aparte lijn halalvlees. Kips is het bekendste merk van Zwanenberg en voert sinds vorig jaar ook een vega-lijn.

Zwanenberg, eigendom van de familie Van der Laan, is een financieel sterk bedrijf met ongeveeer 1.600 medewerkers. Volgens de laatst gedeponeerde jaarrekening over 2017 van moederbedrijf Meatpoint bedroeg het bedrijfsresultaat 11,2 miljoen euro op een omzet van 383 miljoen euro.

Almelo e.o.