Volledig scherm
Westerdok, locatie van Dimence in Almelo. © Tubantia

Vloeren in Twente: Saxion-gebouw nog dicht en Dimence Almelo goedgekeurd

ALMELO/ENSCHEDE - De betonvloeren van verschillende gebouwen in Twente worden de komende weken onderzocht. De vloeren van Westerdok, een locatie van de Dimence Groep in Almelo, zijn goedgekeurd. Het Edith Steincomplex van Hogeschool Saxion in Enschede blijft voorlopig nog dicht.

De vloeren in de nieuwe gebouwen worden onderzocht omdat in Eindhoven een parkeergarage deels instortte. In Westerdok, een locatie van Dimence die in 2015 werd opgeleverd, blijken geen breedplaatvloeren te zijn gebruikt. Het gebouw aan de Haven Noordzijde is onderzocht vanwege de recente bouwdatum. In Deventer heeft de zorgverlener uit voorzorg vloeren gestut.

Dezelfde constructie

Saxion in Enschede gaat de mogelijk onveilige vloer in het Edith Steincomplex in Enschede vermoedelijk stutten. Dat zegt Hans Wichers Schreur, directeur van het bureau vastgoed van de hogescholengroep Saxion. In het gebouw is dezelfde constructie gebruikt als bij de ingestorte garage in Eindhoven, met 7 centimeter dikke prefabbetonplaten waar een ijzeren rek op zit. 

De vloer wordt vermoedelijk verstevigd. Dat kan met extra draagkolommen of stempels om te plafonds te ondersteunen. Bouten die de betonlagen beter met elkaar verbinden kan ook. De klus is niet heel ingewikkeld. "We kunnen er relatief eenvoudig bij." Saxion zegt voorlopig voldoende ruimte in andere gebouwen te hebben voor personeel en studenten.

Andere gebouwen

Ook andere nieuwe gebouwen in de regio zijn gecontroleerd. Het vorig jaar geopende ziekenhuis van Medisch Spectrum Twente in Enschede heeft veilige vloeren. Hetzelfde geldt voor de hoofdvestiging van het ROC van Twente, in De Gieterij in Hengelo. Over het schoolgebouw aan de Wierdensestraat in Almelo is nog geen duidelijkheid. Dat geldt ook voor het stadhuis van Almelo.

In samenwerking met indebuurt Almelo

Almelo e.o.

Poll

Bevrijdingsmonument in Almelo kwijnt weg bij oude stadhuis

  • Schande! Dat monument moeten ze snel opknappen (27%)
  • Opknappen en nog voor alle festiviteiten verplaatsen naar een prominentere plek (62%)
  • Ik heb niks met dat monument. Wat mij betreft doen ze er niets aan (11%)
1690 stemmen