Volledig scherm
Wouter Waayer: petitie voor komst Hornbach © Eigen foto

Vlogger maakt zich hard voor komst Hornbach naar Almelo

ALMELO - Hij is zelf niet eens zo'n klusser, „Ik vind het wel leuk om te doen, maar of het altijd zo'n succes is...”, toch maakt Wouter Waayer (29) zich hard voor de komst van Hornbach naar Almelo. Hij is daarvoor een online-petitie begonnen.

Hornbach is al meer dan vijf jaar van plan een bouwmarkt annex tuincentrum in Almelo te openen. De gemeente heeft daarvoor een stuk grond op de hoek van Weezenbeeksingel en Roland Holstlaan beschikbaar gesteld. Niettemin lijkt de komst van Hornbach nog ver weg. Er lopen verschillende verschillende juridische procedures, aangespannen door de concurrentie.  

Op de vraag waarom Waayer zich inzet: „Ik denk dat het goed zou zijn voor Almelo als er een bouwmarkt bij komt. Nu zijn er twee; Praxis en Gamma.  Dat vind ik voor een stad van 70.000 inwoners heel weinig. Ik denk dat er veel interesse is voor Hornbach. Ook vanuit plaatsen rond Almelo”, zegt Waayer, zelf afkomstig uit Geesteren. Hij betreurt de tegenwerking. „Want concurrentie is altijd goed voor de consument. Bovendien zorgt de komst van Hornbach voor werkgelegenheid.”

Actie

Berichten in de media over de lange slepende procedure brachten hem tot actie.  Waayer, die de kost verdient als vlogger en met andere onlineproducties,  koos voor een petitie op internet. „Om te laten zien hoeveel  interesse er daadwerkelijk is voor Hornbach. Misschien kan dat het proces een beetje versnellen.” Hornbach stemde in met de petitie, laat Waayer desgevraagd weten. „Ik heb geen enkel zakelijk belang”, voegt hij toe.

De petitie, die eind oktober is gestart, was vrijdagmiddag 305 keer ondertekend. „Dat valt me mee. Het is best veel zonder media-aandacht”, reageert de initiatiefnemer. Hij hoopt uiteindelijk op duizend handtekeningen. „Die stuur ik dan naar de gemeente Almelo.”

Ondertekenen kan op de website petities.nl/petitions/hornbach-naar-almelo?locale=nl.

In samenwerking met indebuurt Almelo

Almelo e.o.

Poll

Bevrijdingsmonument in Almelo kwijnt weg bij oude stadhuis

  • Schande! Dat monument moeten ze snel opknappen (27%)
  • Opknappen en nog voor alle festiviteiten verplaatsen naar een prominentere plek (62%)
  • Ik heb niks met dat monument. Wat mij betreft doen ze er niets aan (11%)
1690 stemmen