Volledig scherm
Vlnr: Bas Baas, Gijs Ruhof en Enzo Knol genieten van het in Almelo zelf gebakken speculaas. © Gijs Ruhof

Vlogspeculaas gaat viral vanuit Almelose bakkerij

ALMELO – En daar stond hij ’s morgens in alle vroegte voor de deur van de bakkerij in Almelo: nationaal vlogpionier Enzo Knol met kameraad Bas Baas. Uitgedaagd door bakker Gijs Ruhof (19) van Vondelspeculaas en fan van het eerste uur. 

,,Ik zag hem speculaas eten op één van zijn vlogs. Van die harde koek en heb hem een berichtje gestuurd dat we hier heel wat beters hebben. Met de uitnodiging om het hier zelf in mijn bakkerij te komen bakken.”

Maandag kreeg de jonge ondernemer bezoek van zijn idool en hij is er nog vol van. De video staat sinds woensdag online en sindsdien heeft iedereen kunnen zien hoe Enzo Knol in een Almelose bakkerij heeft staan mixen, kneden en wegen met het speculaasdeeg volgens een oud recept van de opa van Gijs. ,,Woensdag was het al 300.000 keer bekeken. Bizar”, zegt de bakker, die nog nauwelijks kan geloven wat hem is overkomen. Inmiddels is de video al meer dan 650.000 keer bekeken. 

Fan van eerste uur

„Vijf jaar geleden kwam ik Enzo voor het eerst tegen in Spanje. Ik ben een fan van het eerste uur en dit werd me kennelijk gegund. Er zat niets commercieels aan vast. Het heeft me twee dozen koek gekost. Het mooie was nog dat je de speculaas later terugzag toen hij met een Belgische vrachtwagenchauffeur meereed en de meneer zo’n koek aanbood met het verhaal erbij.”

Na zijn bakkerswaar eerder al op braderieën, markten en op Facebook te hebben aangeprezen, is het YouTube-kanaal van Enzo het ultieme marketing middel voor Gijs. ,,Al zou 1 procent van de Enzo Knol-volgers een bestelling plaatsen, dan kan ik daar nog niet tegenaan bakken. Het is nauwelijks voor te stellen hoeveel mensen onze bakkerij na dit bezoek van hem op YouTube hebben gezien. Zo’n kans krijg je niet snel een tweede keer.” ‪

Almelo e.o.