Volledig scherm
Mensen van de Voedselbank pakken de pakketten in. Met de Almelose secretaris Marinus Trommel op de voorgrond. Foto Emiel Muijderman

Voedselbank verhuist naar leegstaande kerk

ALMELO - De Voedselbank Almelo heeft een nieuw onderkomen gevonden in de Egbertuskerk. De verstrekker van gratis voedselpakketten aan minima mag de voormalige kerk aan de Brouwerijstraat gratis gebruiken van woningstichting St. Joseph Almelo.

Vanaf 7 september worden de voedselpakketten van de Voedselbank Almelo in de Egbertuskerk uitgedeeld. Voorzitter Henk Zielhuis is dolblij met de nieuwe plek. „Het is een prima ruimte.” Vicevoorzitter Marinus Trommel heeft nog wat reserves. "Het is niet de meest ideale plek”, vindt Trommel van de Egbertuskerk. „Je hebt te maken met grindtegels en trapjes en dus niet met een gladde vloer. Het is minder makkelijk schoon te houden. Maar als je niks anders kunt krijgen, moet je spijkers met koppen slaan. Bovendien krijgt de kerk nu een goede bestemming en ligt deze centraal in de stad. We hebben ook nog gekeken naar een industrieterrein.”

Omdat de voedselbank volgende week dicht is, kregen klanten afgelopen vrijdag extra eten mee. Want de tijd drong: vrijdag moet de voedselbank de locatie aan het wethouder Van Dronkelaarplein verlaten.

De nieuwe ruimte is ongeveer 300 vierkante meter groot, de helft kleiner dan het huidige onderkomen. De vijftig tot zestig vrijwilligers zijn op volle kracht bezig met de aanstaande verhuizing.

Tubantia gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement  

Almelo e.o.